Padnięte wszystkie zegary

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • góral
    Classic
    • 2007
    • 7

22.03 wypada we czwartek. Super. Dawno sie nie widzieliśmy. Pozdrawiam
  • HorusB
    Classic
    • 2006
    • 3

Chciałem tutaj poprosić forumowiczów o postawienie kropki nad "i" w temacie niedziałających zegarów, który dość dobrze opisał Diablo w tym miejscu na forum.

U mnie pojawiły się identyczne objawy z zegarami. Pojechałem do znajomego elektryka i dobrze by się skończyło (wymianą regulatora napięcia - czarne "ustrojstwo" z tyłu z pięcioma nóżkami) ale jak pojechałem do sklepu po ten element, to okazało się, ze na nim jest zakodowane oznaczenie tylko producenta, a nie elementu.

Szukam konkretnego oznaczenia lub parametrów tego regulatora, żębym wiedział czego szukać. Kto wymieniał ten element, niech poda jakieś szczegóły !!!!
    Dzięki temu każdy kto spotka się z tym problemem w swojej Octavii, będzie mógł szybko i sprawnie dokonać naprawy.

A jeżeli to jest temat "top secret" to dajcie namiary na ktosia, kto może mi to zrobić w trójmieście.

Pozdro

Komentarz

• henio
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 631

Jest to stabilizator napięcia dwuwyjściowy.Wejscie +12v wyjscie +5v wyjście+5v masa i chyba jeszcze sygnał sterujący który podaje napięcia po przekręceniu kluczyka.Po symbolu trudno będzie znależc jak wogóle znajdziesz.Zeby było troche cieplej to bym odkręcił i podał symbol, ale teraz trochę boje się o plastki żeby nie pękły.A w etce szukałeś? może tam.

Komentarz

• HorusB
        Classic
        • 2006
        • 3

No, nie dopisałem, że oczywiście odkręciłem i mam spisany symbol. ALE jest to symbol producenta zegarów - dostawca części oznaczył innym symbolem kodowym, na zamówienie producenta. Nijak się to ma do rzeczywistego oznaczenia. Aby namierzyć taki element oryginalny lub zamiennik, to trzeba by mieć info od producenta tych zegarów.

Chyba że to co podałeś wystarczy dla fachowców w sklepie z częściami.

Sprawdzę jeszcze dzisiaj i dam znać.

Pozdro

Edit:
        Co to jest "w etce"? Nie spotkałem się z określeniem....

Komentarz

• sabakuto
          Drive
          • 2009
          • 49

U mnie pojawił się ten sam problem ( obrotomierz, prędkościomierz, wskaźnik paliwa nie działa ) . Zna ktoś z Was jakiegoś fachowca z Łodzi który jest w stanie podjąć się naprawy za rozsądną cenę?

P.S Co ciekawe po wyjęciu bezpiecznika nr 15 po odpaleniu silnika prędkościomierz, obrotomierz i wskaźnik paliwa i temperatury silnika działa dobrze. Miał ktoś z Was do czynienia z czymś takim?
          sabakuto

Komentarz

Pracuję...